OKULDA UYUM HAFTASI BAŞLIYOR

OKULA UYUM HAFTASI: 4-8 EYLÜL 2023

4 Eylül-8 Eylül tarihleri arasında okul öncesi eğitim ve 1. sınıfa başlayacak öğrencilerimize yönelik uyum eğitimleri yapılacaktır.

Uyum haftasında;

-4 Eylül 2023 Pazartesi günü

-"1. Sınıflar ve okulöncesi öğrencilerimiz  saat '10:00" okulda hazır bulunacaklar.

-Okul bahçesinde öğrencilerimiz sınıflarını ve öğretmenlerini öğrenerek öğretmenleri eşliğinde okul içine gireceklerdir.

1. sınıfları ilgilendiren açıklamaları, Giriş-Çıkış saatleri, okulumuzun işleyişi ile ilgili ilk bilgilendirmeler sınıf öğretmenlerimizce velilerimize yapılacaktır.

Güncel bilgiler sitemizden yayımlanacak.

03.09.2023 157

Sevgili Velilerimiz,

Yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Okula başlamak çocuklar için de aileler için de farklı heyecanı barındırır.

Bazı çocuklar okul için gün sayarken bazıları da evden ayrılmanın yalnız kalmanın telaşını yaşayabilir.

Henüz çok küçük olan çocuklarımızın sağlıklı başlangıç yapıp devam edebilmelerini sağlamak bizlerin temel meselesi.

Biz öğretmenler bu süreçte öğrencilerimizin yanında olacağız sizlerin de yardımcı olacağını düşünüyoruz.

Öncelikle velilerimizin okul açılışına çocuklarına eşlik etmesini ve ilk gün okulda kalmalarını bekliyoruz.

Sizlerin yapacağı öğrenciyi sakin ve sevgi dolu tavırla okula zamanında getirmek ve okuldan zamanında almaktır.

Çocuğunuz ilk gün ağlayabilir veya kaygı yaşayabilir. Sizin sakin kalabilmeniz onun sakinleşmesine yardımcı olacaktır.

Çocuklarımızın duygusal olarak ne kadar hassas olduğunu unutmayalım. Okul işleyişi ile ilgili çok fazla bilgi kafa karıştıracaktır.

Okul kuralları vb. konuları öğretmenin anlatımına bırakalım.

Ayrıca Çocuklarımıza, okulda öğretmeninin ona her zaman yardımcı olacağı fikrini kazandırmaları faydalı olacaktır.

Çocuğunuz okula uyumda sorun yaşıyorsa sınıf öğretmenimizden destek alın. Her öğrencinin okula uyum sürecinin farklı olabileceğini unutmayalım.

Sağlıklı, başarılı ve mutlu bir eğitim öğretim yılı için çocuk merkezli olalım.

Abdurrahman KARACA